Страници

вторник, 26 февруари 2013 г.

Ревю: Bioderma sebium

Здравейте, приятели!


Днешното ревю е за толкова известна и коментирана мицеларна вода на Bioderma, с която вероятно вече сте се запознали и може би ползвате редовно. В това ревю ще разгледам специално версията за мазна или смесен тип кожа предразположена към акне.





Преди две години имах проблемна кожа и дерматоложката ми предписа мицеларната вода Bioderma Sebium H2O. От тогава не съм спирала да я ползвам. Изключително нежна е към кожата. Почиства добре грима и всякакви замърсявания на кожата. Понякога я използвам и за премахване на гланц от устните (когато не е имал време да се изпари сам), доста ефективно и безпроблемно го премахва, но трябва да внимавате да не попадне в устата тъй като има неприятен вкус. Тъй като е за мазна кожа, премахва излишното омазняване и същевременно хидратира кожата без да я оставя суха и опъната както доста други почистващи продукти. А наскоро пуснаха и тази юбилейна версия на продукта с помпа, която е изключително удобна.


Цена: 250 мл - около 22 лв., 500 мл - около 30 лв.


И вторият продукт, който ще разгледам днес е крема за лице Bioderma Sebium Hydra.

И него ползвам от две години. Той също е за мазна или смесен тип кожа. Дори и мазната кожа има нужда от хидратация. Формулата на крема е лека, съвсем леко ароматизирана (не се усеща при нанасяне).
Малко количество е достатъчно за цялото лице. Попива бързо и не оставя кожата да лъщи. Все пак внимавайте да не прекалите с количеството. Аз имам проблемна кожа и от този крем не ми излизат допълнително пъпки, но това е чисто индивидуално.

Опитвах преди време версията на Bioderma Sebium Mat, но не останах толкова доволна. Очакваше се да матира кожата, но след първите няколко нанасяния сякаш формулата му се измени и вече не матираше дори и току що нанесен. Единственото което не ми харесва на Bioderma Sebium Hydra е опаковката. Когато остане малко количество, първо - трудно се изстисква и второ - обикновено тубичката се пуква при капачката. Ако беше с помпичка, щеше да е в пъти по удобно.

Цена: 40 мл - 25 лв.

Надявам се да съм била полезна с тази информация.
Желая ви лек ден и до скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...